KOMENTARI KOLEGA

ISTE I SRODNIH STRUKA

Komentari kolega iste i srodnih struka su možda najrelevantnija potvrda kvaliteta.

Upoznale smo se u mom domu. Spremila sam donaciju za decu beskućnike, a Olivera je bila organizator svega. Tada nisam znala čime se ova draga, posebna i interesantna žena bavi. Još na tom susretu se osetila dobra energija, toplina i dar koji Olivera poseduje da bude pomoć i podrška drugima. Iza tog dara stoji i dugogodišnji rast, rad i bogato iskustvo u koučingu i mentorstvu. Drago mi je da je ovo posvećeno biće postalo deo mog života i učenja 
Mirjana Stojadinović, trener ličnog razvoja i autorka knjige “Neka je komšijina krava živa i zdrava”
Knjigu „Pronađi svog anđela čuvara“ Olivera Ptica napisala je za sebe, ali je ona želela da i drugi nešto saznaju o svome nebeskom vesniku, anđelu čuvaru. (…) Ostaje da zaželim piscu i izdavaču da se ova lepa knjiga ne samo čita, već i pročitava. Sa kojom svrhom? Da bi bar neki od „pozvanih“ prepoznali u toj knjizi SVOGA anđela čuvara. Posle takvog upoznavanja – prepoznavanja, biva u čovekovom životu sve lakše, bolje, drukčije, SMISLENIJE.
Prof Vladeta Jerotić
Kada sam srela Oliveru Pticu, nisam u tom momentu ni slutila kakav ću podstrek za svoj rad dobiti od nje. Ali spoj inteligencije, empatije, zrelosti i generalne ljubavi za ljude, nisu mogli ostati neprimećeni. Sesije koje Olivera vodi odišu znanjem i visokom profesionalnošću. Ona tokom rada otkriva u vama potisnute sadržaje i vešto i hrabro vas konfrontira sa njima. Pri tome na suptilan način ona klijentima vraća osmeh na lice i nadu u napredak i bolje sutra. Šta možete poželeti više, kada vas u moru svakodnevnih problema i tempa savremenog življenja, dočeka njena ruka podrške?
Knjiga “Ostvari svoj cilj” je plod njenog višegodišnjeg rada sa klijentima i u celom njenom opusu, najznacajnija medju značajnima. Da, upravo tako.Jer, teško je izdvojiti bilo koju. U ovoj knjizi koja će vas svakako nadahnuti, ona nudi praktične savete i vežbe kroz 10 koraka, kako da na jednostavan i razumljiv način prihvatite sebe, unapredite i poboljšate komunikaciju. Knjiga je pitka, pisana razumljivim jezikom, a nadasve korisna. Sve pohvale za knjigu, koja u mnoštvu knjiga, pretenduje da ima krucijalni značaj za čitaoce.
Zvezdanka Savić, spec.med.psihologije i psihotrapeut
Olivera Ptica je ozbiljan i posvećen tragalac za istinom i smislom. Motivisana da kontinuirano uči, spoznaje i razvija se, svojim entuzijazmom je pomogla velikom broju tragalaca za boljim i kvalitetnijim življenjem, nesebično deleći svoje bogato životno iskustvo. Pomogla je velikom broju klijenata i studenata, kako da reše svoje probleme i dileme, tako i da krenu putem lične realizacije i uspeha. Osoba je vedrog duha, motivisana i nikada ne odustaje od realizacije svojih konstruktivnih ideja. Kao prijatelj i kolega očekujem još mnogo novih knjiga, kao i ideja kako prevazići ono što nam se učini velikim izazovom.
Jasmina Vračarić Đakonović, terapeut i trener holističkih metoda isceljivanja
Oliverina knjiga “Svet voli pobednike” je pre svega prijatno iznenađenje, jer je jedna od retkih ove vrste koju je napisala domaća autorka. U njoj nailazimo na dobronamernost, ohrabrenje i iskrenu podršku našem ličnom napredovanju. Zasigurno ćemo joj se vraćati i kada je pročitamo, jer osim što kroz primere iz života uči ali i odučava, njena mudrost je u tome što čini da staro vidimo na nov način.
Gordana Milojevic, klirer-praktičar za komunikaciju i lični razvoj
Knjiga “Svet voli pobednike” je pisana u maniru u kome su pisane najsavremenije knjige iz ove i analognih oblasti u svetu, ali za razliku od većine njih, iz svake stranice izviru snaga i emotivnost autorke, demonstrirajući njenu nespornu kompetentnost i lično iskustvo vezano za ono o čemu piše. Knjiga se čita sa olovkom u ruci i dva prsta na čelu jer je pre svega mapa i vodič za životna putovanja svakog ko je bude čitao, a istovremeno putokaz i poziv da se krene putem sopstvenih vizija, ciljeva i odluka, vlastitim snagama i brzim koracima pod budnim okom kompetentnog trenera.
Prof Dr Nikola Čanak, predavač i autor više dela primenjene psihologije

ZA SVA PITANJA I PRIJAVE ZA OBUKU I SESIJE, PIŠITE NA: oliveraptica@gmail.com i arsicnatasa86@gmail.com