9 ZNAKOVA DA STE MOŽDA ŽRTVA PRELJUBE

 

Preljuba – teška reč koja za sobom vuče i stanja kao što su: bes, panika, izdaja, praznina, gubitak, sumnja, tuga, suze.

Spoznaja o preljubi partnera može da uništi savršenu sliku koju ste imali o njemu/njoj ali i o budućnosti. Takođe, spoznaja o preljubi često će da poljulja samopouzdanje ne samo u emotivnim, već i svim drugim odnosima.

9 ZNAKOVA DA STE MOŽDA ŽRTVA PRELJUBE

 

Kako prepoznati da ste žrtva preljube

Teško je sa sigurnošću utvrditi da li nas neko vara. Ali ako primetimo bilo koji od ovih znakova, nije loše povećati oprez!

  1. Vaš partner/partnerka su po prvi put stavili ili promenili šifru na mobilnom. Vi je ne znate.
  2. Svuda idu sa mobilnim i imaju interesantan argument zbog kojeg ne dozvoljavaju drugima da diraju njihov mobilni. „To je nešto lično.“, “To je moja privatnost…” i sl…
  3. Kada smo kod mobilnih, proverite da li je mobilni vašeg partnera/partenerke možda na Avionskom režimu. Ili je prosto isključen zvuk. Često okrenut licem ka dole.
  4. Već više puta ste ih uhvatili u laži. Svaki put daju neko razumno objašnjenje – majci je pozlilo zbog svađe sa komšinicom, hitno su ih zvali sa posla jer se zapalila instalacija u njihovoj kancelariji, najbolju drugaricu je ostavio dečko za kojeg je mislila da će se uskoro udati… ali da li su baš moguće tolike slučajnosti? Odgovor je jednostavan – nisu.
  5. Ako živite zajedno, čim dođu kući idu pravo u kupatilo. Možda zato što žele da provere da nije možda ostao neki izdajnički trag ili žele da otklone mirise koje ne žele da vi osetite?
  6. Iznenada i naprasno počinju jako da vode računa o sebi… Tu su odatni troškovi – teretana, izgled, garderoba…
  7. Primećujete u poslednje vreme odsustvo interesovanja za vas. Uvek su umorni, nespemni da učestvuju u zajedničkim aktivnostima u kojima ste ranije oboje uživali.
  8. Nekada se dešava i suprotno. Postaju nežniji, ponekad čak i strastveniji nego što su ikada bili.
  9.  Počinju često da oživljavaju svoja navodna stara prijateljstva. Ali kada im te susrete pomenete, nisu spremni da u detalje pričaju o njima. Vade se na umor ili vas osuđuju da ste dosadni ili preterano kontrolorski nastrojeni.

Ko jednom prevari, da bude veran kasno je

Mnogi od nas su ubeđeni da svako ko prevari, kad-tad će uraditi isto. Ova tema zanimala je i psihologe.
Stručnjaci su objasnili da je uzrok to što mozak postaje “otporan” na negativne emocije poput laganja. Upravo zbog toga mnogim ljudima nije problem da ponovo naprave preljubu, koliko god da su se pokajali nakon prvog puta.

Neke prethodne studije pokazale su da ljudi koji su prevarili partnera u svojoj prvoj vezi, imaju tri puta veću šansu da počine preljubu u sledećoj vezi od onih koji su bili verni.

Trening poslovne i licne komunikacije