Zašto raskidamo

Odgovori na pitanja čitalaca magazina “Ona”

Razvedena sam, imam 42 godine i dugogodišnju vezu sa čovekom koji je pažljiv prema meni ali nedovoljno autoritativan kao muškarac i ćerku koja je već pošla svojim putem. Non-stop raskidam sa mojom „ljubavi“ ali kada se razočaram u nove potencijalne veze, vraćam mu se oberučke. Ima li kraja mojoj agoniji?

Zašto raskidamo

Razlog zašto raskidamo i ponovo se vraćamo svom partneru može biti dvojak: Ili imate nezrela, nerealna očekivanja i niste spremni na kompromis, ili imate opravdane razloge da okončate vezu, ali u nedostatku nove, vi joj se vraćate.

Pre svega, bilo bi dobro da naredni period posvetite samoispitivanju u dva pravca: otkrivanje sopstvenih  standarda za srećnu vezu i otkrivanje sopstvenih slabih tačaka.  Isceljenjem ovih slabih tačaka ćete sebe učiniti kvalitetnijim emotivnim partnerom, a samim tim i povećati šanse da naredna veza uspe.

Kao podsetnik za postavljanje zdravih standarda, imajte na umu da najpoželjnije osobine našeg idealnog partnera nisu njegova savršena figura,  dobar auto, društveni status, ili neka druga vrlina kojom ćemo se „okititi“ kako bismo izgledali bolje ne samo u očima drugih već i u svojim sopstvenim. Ono što ga čini „Gospodinom Pravim“ je njegova sposobnost da nas nasmeje, zabavi, učini da se osećamo voljeno, shvaćeno, poštovano, prihvaćeno, bezbedno… kao i sve ostale vrline koje će ga kvalifikovati kao osobu koja naš život čini lepšim i podstiče nas da budemo najbolji mi.

Trening poslovne i licne komunikacije