Perfekcionizam pri izboru partnera

Odgovori na pitanja čitalaca magazina “Ona”

PRINCEZA ILI PROSJAKINJA?

Imam 38 godina i već 3 godine nemam partnera. Sada već osećam da kriziram a to nije dobro, jer sam, zahvaljujući svojoj najboljoj drugarici, prepoznala scenario koji se uporno ponavlja u mom ljubavnom životu. Prvo tvrdim pazar i niko mi nije dovoljno dobar, a onda padnem toliko nisko da budem sa muškarcima sa kojim većina mojih prijateljica nikada ne bi bilo.

perfekcionizam

Draga V, u ovaj scenario vas gura vaš perfekcionizam. U prvoj fazi (fazi apstinencije) vaši previsoki kriterijumi navode vas da odbijate čak i one muškarce sa kojima biste možda mogli da izgradite kvalitetnu vezu. Za trpezom ljubavi, vi se ponašate poput princeze kojoj ništa nije dovoljno dobro.

Ali u drugoj fazi (fazi pregladnelosti) kada trpeza ostane prazna a njena glad dovoljno naraste, nemajući pri ruci „kvalitetan obrok“, princeza će posegnuti za kriškom bajatog hleba iz obližnjeg kontejnera. Kada zadovolji prvu glad kaje se, ide u izolaciju, opet diže kriterijume (jer jedna krajnost uvek doziva drugu), i ciklus počinje ispočetka.

I trajaće sve dok ne pronađete zlatnu sredinu.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Video_Widget”][/siteorigin_widget]

Postani sertifikovani life coach