Da nisi nešto propustio

Isečak iz knjige OSTVARI SVOJ CILJ (Izdavač „Laguna“)

JEDNA OD POSLEDNJIH PROVERA PRE KRETANJA U PRAVCU CILJA

ŠTA SI DO SADA URADIO?

Ovo je trenutak da se zaustavimo i osvrnemo iza sebe kako bismo utvrdili šta smo već učinili po pitanju ostvarenja svog cilja i kakve je rezultate to dalo. Ako ne možete baš ničega da se setite, podsećam vas da ste počeli da čitate ovu knjigu, a to uopšte nije mala stvar. Ovo podvlačenje crte korisno je iz dva razloga – zahvaljujući njemu prestajemo da trošimo energiju u prazno a nastavljamo da je investiramo u pravcu koji će doneti željene rezultate. Takođe, ono nas podseća i na stvari za koje treba da pohvalimo sebe.

Da nisi nešto propustio

ŠTA SI PROPUSTIO DA URADIŠ?

Prethodno pitanje navelo nas je da se upitamo šta smo do sada uradili da bismo postigli željeni cilj. Sada je vreme da se upitamo šta nismo uradili, a trebalo je. Neretko se dešava da nam se cilj ne ostvaruje zato što uporno propuštamo da uradimo neku važnu stvar bez koje je njegovo ostvarenje nemoguće. Ovo je često nešto što se ponavlja i odražava neku našu osobinu, tačnije – neki naš nedostatak. Najčešće se radi o nekom otporu, o izbegavanju nečega što nam nije prijatno.
Da biste se odmah ponovo bacili na primenu zlatne OOP tehnike, daćemo vam za to veoma jake argumente. Tačnije – jedan, ali vredan! Svako od nas u svom odnosu sa drugima, ličnoj organizaciji ili poslu ima bar jednu stvar prema kojoj oseća najveći otpor i koju najčešće izbegava. Slušajte sada!!! Kada biste od danas u bilo kojoj oblasti života, počeli da radite baš tu stvar koju najmanje volite, vaš život bi se iz korena promenio! Tako, ako se pitate, šta je potrebno da se desi da bi u vašem poslovnom ili ličnom životu sve krenulo na bolje, odgovor je jednostavan – počnite da radite ono što najmanje volite! Radite ono što zaista ne volite da biste na kraju dobili ono što zaista volite.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]

Postani sertifikovani life coach

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.