MEDITACIJA za jačanje IMUNITETA i zaštitu od štetnih BAKTERIJA i VIRUSA

Čemu sve služi ova meditacija?

Čini mi se da je “korona” ovih dana jedna od najčešće izgovaranih reči u svetu. U većini slučajeva potpuno neopravdano, jer se problemom treba baviti samo u svrhu njegovog rešavanja. I ni sekund više. Sledeći ovaj princip, posvetićemo “korona” virusu jednu meditaciju. I ni sekund više.

Meditaciju treba raditi, ako ste bolesni, svakog dana. A ako niste, na svaka 3 dana.

Pa da krenemo…

 

MEDITACIJA za jacanje IMUNITETA

Da bismo kvalitetno odradili ovu meditaciju, treba najpre stvoriti neophodne uslove. Um treba ispuniti mirom, učiniti da bude kao površina jezera bez ijednog talasića. Tada će, kao kada bacamo u vodu „žabice“, svaka kreativna misao koju u njega ubacimo ostaviti jasno vidljiv trag u našoj objektivnoj realnosti.

Zašto ova meditacija deluje?

Meditacija donosi i fizičko i mentalno opuštanje. A kada su nam telo i um opušteni, moždani talasi se menjaju i postaju sporiji. Ovaj dublji, sporiji nivo naziva se alfa stanje (dok se naše uobičajeno, budno stanje naziva beta). Alfa stanje ima mnoštvo prednosti. Dok smo u njemu, naš organizam neutrališe hormon stresa i dovodi se u ravnotežu. U ovom nivou, naš imunitet jača, telo se isceljuje i podmlađuje. Kako to kaže Lujza Hej, naše ćelije počinju da pevaju radosnu pesmu. U ovom stanju i naš um biva tako izbalansiran da je materijalizacija dovedena do maksimuma. Dakle… ne postoji nijedno bolje mesto za postizanje promena od alfa stanja.

Kako da uđete u alfa stanje?

Da biste se fizički opustili, sedite uspravno držeći leđa, raskrstite noge, a ruke stavite u krilo. Zatvorite oči i zamišljajte zlatnu svetlost kako se spušta prvo na vaše teme i opušta ga, potom na čelo, nos, obraze, bradu, vrat, ramena, grudi, stomak, sedalni deo, butine, kolena, listove i konačno na stopala. Neka zlatna svetlost ne ide samo po površini vašeg tela, već neka prolazi i kroz njega, opuštajući i njegovu unutrašnjost, sve njegove organe, svaku ćeliju. Ovo opuštanje u početku će trajati duže, možda pet minuta, a kasnije, kada za vaš um ovo postane automatska radnja, ono može trajati i samo nekoliko sekundi.

Potom, da biste se i mentalno opustili, odbrojavajte unazad od 10 do 1. Sugerišite sebi da pri svakom opadajućem broju tonete sve dublje i dublje u stanje opuštenosti.

 

Do sada ste već ušli u alfa stanje. Tad ćete preći na drugu, tzv. radnu fazu meditacije u kojoj ćete, koristeći blagodati ovog stanja, vršiti blagotvorne uticaje na svoj um, telo ili život. U ovom slučaju, na svoje fizičko zdravlje.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]

postani Majstor Komunikacije

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.