MUŽ NE POŠTUJE MOJ POSAO

Odgovori na pitanja čitalaca magazina “Ona”

Pre 2 god otvorila sam dečiju igraonicu. Uživam u svom poslu, kao i u druženju sa divnim devojkama koje za mene rade. Ipak, zarada nije dovoljna da pokrije troškove a novac koji mi je majka pozajmila za započinjanje ovog biznisa potrošen je.

Iako muž ima firmu čiji se mesečni profit meri ponekad i stotinama hiljada evra, ne pada mu napamet da mi pomogne. Štaviše, situacija mu ide na ruku jer potvrđuje njegovu tvdrnju da ne treba da sedim kod kuće, budem domaćica i podižem decu. Kako da ga navedem da mi da podršku?

MUŽ NE POŠTUJE MOJ POSAO

Draga AA, mislim da vam ne treba podrška muža već vaša sopstvena, jer jedan deo vas sumnja u sebe, svoju sposobnost zarađivanja, možda čak i pruža otpor da izađe iz komotne finansijske pozicije. Da biste bili sigurni da ste spremni za ovaj radikalan korak, počnite od pitanja šta biste promenili kada bi opstanak vas i vaše dece zavisio isključivo od vas? Da li biste započeli nov biznis ili potpuno reorganizovali postojeći? Da li biste obezbedili dodatne aktivnosti/proizvode koji garantuju povećanje profita? Da li biste pronašli način da zatvorite rupe kroz koje vam je do sada oticao novac?

I za kraj, postavite sebi najteže pitanje – šta je to u vašem poslu što najmanje volite da radite? Kada počnete baš to da radite, napravićete veliki korak napred u  ličnom razvoju a vaš posao će doživeti preporod

Trening poslovne i licne komunikacije