ŠTA SA LJUDIMA KOJIMA SE OČIGLEDNO NE SVIĐATE?

Pre svega, pročitajte prethodni blog-post kako biste ih bolje razumeli. A potom sprovedite

STRATEGIJU U 3 FAZE

ŠTA SA LJUDIMA KOJIMA SE OČIGLEDNO NE SVIĐATE

PRVA FAZA: Uspostavite uzajamno poštovanje

Izuzetno je teško osećati odbojnost prema osobi kojoj ne samo da se sviđamo, nego prema nama oseća i poštovanje. Da biste promenili nečije mišljenje o sebi, recite trećoj osobi, možda zajedničkoj prijateljici, da zaista volite i poštujete tu osobu ili da joj se divite zbog nečeg što je uradila, a možda i zbog njenih stanovišta. Kada ta informacija jednom dopre do nje, jednostavno će vas zaprepastiti brzina kojom će postati vaš saveznik. Možda ćete pomisliti da biste i sami mogli otići i direktno to reći. Zbog čega to prikrivanje i uplitanje treće osobe? Razlog je u tome što biste se u tom slučaju izložili riziku da osoba pomisli da ste neiskreni. Kada nešto čujemo od treće osobe, retko dovodimo u pitanje verodostojnost izgovorenog. Još jedna važna stvar. Nije istina da se suprotnosti privlače. Zapravo, mi više volimo ljude koji su nam slični i koji imaju slična interesovanja, uverenja i sisteme vrednosti. Možda će nam neko biti zanimljiv zbog toga što je toliko različit, ali sličnosti i ono što
nam je zajedničko stvara uzajamnu naklonost. Slično privlači slično. Kad razgovarate sa osobom, govorite o onome u čemu se slažete. I neka to bude nešto pozitivno. Negativni stavovi, iako zajednički, mogu u toj osobi izazvati negativna osećanja prema vama.

DRUGA FAZA: Dopustite joj da vam pomogne

Nakon lepih reči koje ste razmenili, pokažite želju da vam u nečemu pomogne. Često mislimo da će nas ljudi zavoleti ako nešto za njih učinimo, ali u stvari će vas druga osoba zapravo zavoleti nakon što ona učini nešto za vas. To se dešava iz nekoliko razloga, a tri su glavna: 1. Kad god deo sebe uložimo u bilo šta, a u ovom slučaju je to osoba, bez obzira na to da li je reč o vremenu, energiji ili pažnji, osećaćemo se bliskijim i više vezanim za nju. 2. Kad god nam neko dopusti da dajemo, zadovoljniji smo sobom jer davanje pojačava osećaj da upravljamo situacijom. 3. Konačno, usluga drugoj osobi pokreće psihološki proces nazvan mentalni nesklad koji nas – delimično na nesvensom nivou – navodi da zaključimo kako nam se ta soba verovanto sviđa, budući da smo za nju nešto učinili inače bismo neprestano činili usluge ljudima koji nam se ne sviđaju. Radije zaključujemo da je ta osoba vredna našeg truda.

TREĆA FAZA: Pokažite svoju ljudsku stranu

U pokušaju da nekoga navedemo da nas zavoli, često ćemo nastojati da se pokažemo u što boljem svetlu. Međutim, ako imate posla s uplašenom osobom, istraživanja jasno pokazuju da je najbolji pristup ponašanje koje vas pokazuje u lošijem svetlu. To bi značilo da o sebi morate pričati ono što baš i nije laskavo. Takvo ponašanje pokazuje poniznost, iskrenost i poverenje. A ta tri obeležja uspešno razrešavaju svaki sukob.

5-mesečna obuka “MAJSTORSTVO KOMUNICIRANJA”


Ako želite da usavršite svoje umeće komunikacije, prijavite se za 5-mesečnu obuku+trening “MAJSTORSTVO KOMUNICIRANJA”

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.