PRVI LJUBAVNI SASTANAK

“Ne postoji druga šansa za prvi utisak,” kaže izreka. Ova činjenica važi u svim relacijama, pa i onim muško-ženskim. Štaviše, pogotovo u njima jer su one od svih drugih najviše stvar ličnog izbora. Samim tim su i veće šanse da naš prvi sastanak bude i poslednji.

Od čega ovo zavisi?
Od utiska koji ostavimo na našeg potencijalnog partnera, ali i onog koji on ostavi na nas. Nažalost, mi se ponekad, pogotovo ako smo emotivno pregladnele, mnogo više trudimo da ostavimo nego da steknemo prvi utisak, iako su oba jednako važna.

PRVI LJUBAVNI SASTANAK

Kako se ponašati da bismo stekle prvi utisak i ostavile dobar utisak?

Zavođenje je dvosmeran proces. Zato treba više da slušamo, a manje da pričamo. Na prvom sastanku mudrije je postavljati pitanja negó davati odgovore. To su pitanja otvorenog tipa, pitanja na koja se ne može odgovoriti sa “da” i “ne.” A kada ih postavimo, sledi najznačajniji deo – pažljivo slušanje!

 

Koje teme treba izbegavati na prvom sastanku?

Treba izbegavati temu novca i temu emotivnih odnosa. Budući da je za njih vezano obično najviše stida, iako su to ujedno i dve najvažnije teme u našem životu, njihovo pominjanje na prvom sastanku moglobi se doživeti kao grubo zadiraje u nečiju intimu.

A šta ako potencijalni budući pita za bivše?

Odgovorite što kraće i bez ikakvih emocija, čak i ako počnu da naviru… ni pozitivnih ni negativnih. Možda je najbolje obrnuti na šalu. Recimo, “priznati” da ste upravo doživeli amneziju i da vam se iz glave izbrisao kompletan istorijat dosadašnjih veza.

Šta ako nas kavaljer na prvom sastanku pozove da svratimo kod njega na piće za laku noć, uz obećanje da će biti pristojan?

Ako ne želite neobaveznu čulnu varijantu, nemojte prihvatiti poziv, ne samo zato što on još nije pridobio vaše poverenje već i zbog one stare da prilika čini lopova. Nema potrebe da i samu sebe dovodite u iskušenje da činite nešto zbog ćete kasnije zažaliti.

Očigledno, i u ljubavi važi princip postepenosti. Pre svega, nama će mnogo više prijati zbližavanje ako je ono postepeno. Mnogo više će nam prijati i prvi seks ako mu je prethodila neizdržljva želja, a ne ona na silu izazvana…

Postani sertifikovani life coach

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.