Rastank ili unapredjenje odnosa

Odgovori na pitanja čitalaca magazina “Ona”

Imam 48 godina. Otkako sam pre godinu dana saznala da me muž vara, moj svet se raspao. Još uvek živimo zajedno ali od tog kobnog dana nismo imali nijedan intiman trenutak uprkos njegovim povremenim pokušajima da se pomirimo i zaklinjanjima da se to više nikada neće ponoviti. Niko iz našeg okruženja ništa ne sumnja, štaviše, svi su ubeđeni da imamo idealan brak. Možda bi bilo pametnije da se razvedem nego što živim u lažima?

RASTANK ILI UNAPREDJENJE ODNOSA

Svaka kriza, pa i bračna, može biti povod za rastanak ali i prilika za unapređenje odnosa. Kada se taj odnos uzburka, on obično izbaci na obalu otpad sa kojim smo izbegavali da se suočimo.

U trenucima krize mudri ljudi nikada ne donose važne odluke već ostaju tu gde su i  čekaju da se talasi emocija stišaju. A onda sednu i razgovaraju. Ako zaključe da je njihov odnos vredan spasavanja, bore se za njega.

Najmoćnije oruđe u ovoj borbi je razumevanje.

Od vaše krize prošlo je više od godinu dana. Vreme je da prestanete da „talasate“ i upitate sebe da li još uvek volite svog supruga? Da li u vašem odnosu, nasuprot ovoj ružnoj stvari koja vas je razdvojila, postoje i neke lepe, koje vaš brak čine vrednim spasavanja? Potom budite dovoljno hrabri da spustite gard i da pričate sa svojim mužem sve dok niste sigurni da ste se dobro razumeli.

Otkrijte slabe tačke vašeg odnosa a potom napravite strategijuza njihovo prevazilaženje. Ukoliko ovu priliku dobro iskoristite, vaš odnos može postati daleko kvalitetniji nego što bi bio da nije bilo krize koja vas je podstakla na popravku bračnog gnezda.

Trening poslovne i licne komunikacije