DA LI JE ON GOSPODIN PRAVI?

Odgovori na pitanja čitalaca magazina “Ona”

U vezi smo. Ipak, koliko god spolja sve delovalo savršeno, u našem srcu se često krije pitanje: Da li ću sa ovim čovekom dočekati starost ili je ovo još samo jedna lekcija u školi života? Koliko god da smo umorne od lekcija, ne smemo zaboraviti da ćemo svog gospodina Pravog najbrže naći ukoliko ne gubimo vreme sa gospodinom Pogrešnim.

DA LI JE ON GOSPODIN PRAVI

Zato hajde da se pozabavimo najvažnijim aspektima Veze sa velikim V, uz jednu važnu napomenu! Ovo nisu tačke optužnice, već samo pokazatelji na čemu treba raditi, ukoliko je to moguće. Ocenite svaki aspekt svoje veze ocenom od 1 do 5 i tako ćete steći uvid u njene najslabije tačke. Ako trenutno niste u vezi, svakako će vam ove informacije biti od koristi kada u nju uđete.

 

Prvi aspekt: Imate dobru komunikaciju

Dobra komunikacija pre svega znači dve stvari: istinski kontakt i razumevanje. Istinski kontakt znači potpunu svest o prisustvu dragog bića. To znači da partneri kada pričaju, ne vode dva paralelna monologa, već zaista slušaju jedno drugo. I da o jednoj temi pričaju sve dotle dok se ne postigne obostrano razumevanje. Bez kontakta nema istinske bliskosti, ali ono što tu bliskost održava jeste razumevanje.

 

Drugi aspekt: SIgurnost i poverenje

Možete da se ponašate prirodno i budete ono što jeste, bez straha da ćete biti odbačeni. Osećate se sigurno jer znate da ste sa osobom kojoj možete da verujete i na koju možete da se oslonite. Kada se razdvojite, ne počinju da vas muče ljubomorne misli, već ste potpuno spokojni i uvereni u ljubav vašeg partnera,

 

Treći aspekt: Poštovanje

Morate osećati da osobu sa kojom ste poštujete ne zbog toga što je nekad bila ili što će jednog dana biti, već zbog onog što stvarno jeste upravo sada. I ubeđeni ste da i ona poštuje vas, toliko da u vama budi ono najbolje. Poštovanje ne znači da mislite da je vaš partner najidealnija osoba na svetu već da je vredan vašeg poštovanja sa svim svojim vrlinama i nedostacima.

 

Četvrti aspekt: Gajite jedno prema drugome iskrenu ljubav i strast.

Ovde govorimo o ljudskoj privrženosti i seksualnoj hemiji. Kada se tek upoznajete, možda vam se i neće učiniti da tu ima nečeg posebnog. Ili ćete pak biti poneti strašću i sve ćete videti u ružičastoj boji. U svakom slučaju, potrebno je da prođe neko vreme da biste otkrili da li gajite iskreno interesovanje za svog partnera i onda kada ste zadovoljili početnu radoznalost u vezi njega. Ovaj aspekt je vrlo važan jer je on jedini koji vezu razlikuje od prijateljstva.

 

Peti aspekt: Osećate se dobro jedno pored drugog.

Opušteni ste jedno pored drugog. Funkcionišete kao uhodan tandem. Najčešće ste na istoj strani a ne u opoziciji. Kada se udaljite, fizički ili emocionalno, lako ponovo uspostavljate bliskost. Ne postoje tabu-teme. Možete reći jedno drugom bilo šta, bez straha od posledica. Znate jedno drugom da oprostite male greške. Niko nikoga ne pokušava da kontroliše niti da ga podređuje.

 

Šesti aspekt: Partner podžava vaš napredak i vi njegov

U neku ruku, naš najvažniji zadatak je da se razvijamo, da svakog dana budemo u bolji nego prethodnog. Imajući ovo u vidu adekvatan partner je onaj koji budi u nama želju da budemo „najbolji mi“ u svakoj oblasti života, onaj koji ne sabotira naš napredak  u strahu da će nas izgubiti, već nas ohrabruje i motiviše da idemo napred,

 

Sedmi aspekt: Zabavno vam je kada ste zajedno.

Vrlo lako nađete zajedničku temu ili aktivnost i nikad vam nije dosadno. Zabava je vezivno tkivo bliskosti. Kada ste zajedno, mora biti vedrine, smeha, igre, ponekad i detinjastog glupiranja. Naravno, ne sve vreme. Možda čak ne ni veći deo vremena. Ali je dobar osećaj znati da vam je takvo raspoloženje uvek pri ruci.

 

I za kraj, ne smemo preskočiti najvažnije pitanje: Da li ste sigurni da oboje želite vezu?

Sertifikovani lifecoach - obuka

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Video_Widget”][/siteorigin_widget]