Kada prigovorite manipulatoru

ŠTA SE DOGAĐA KADA POKUŠATE MANIPULATORU DA PRIGOVORITE ZA NJEGOVO PONAŠANJE?

Manipulator je neko ko „nikad ne greši“ i „nikad nije kriv nizašta.“  Uvek su drugi krivi.

Njegova omiljena strategija je „Napad je najbolja odbrana.“

Zato, kada prigovorite manipulatoru za nešto što vas je od njega povredilo, razgovor se često završi tako što se priča o vašim greškama a ne o njegovim.

Kada prigovorite manipulatoru

Čak i ako se desi čudo da manipulator prizna svoju grešku, uvek je predstavlja toliko malom da mu nije jasno zašto se uopšte o njoj priča. Ali zato uvek nađe način da vas predstavi gorom osobom nego što vi to jeste. Time dokazuje da, ako vas je čak i povredio, vi to i zaslužujete.

Dakle, ne zaboravite… Manipulator je vrlo vešt u „bacanju lopte na tuđi teren.“ Zato se često naš pokušaj da prigovorimo manipulatoru za njegovo ponašanje završi tako što se mi njemu pravdamo zbog svoje „velike i neoprostive greške.“ .

Ekspert je za menjanje značenja vaših reči, pa čak i postupaka, pa tako i u vaš najplemenitiji postupku može tumačiti kao zlonameran.

Manipulanti su inteligentni

I tu svoju inteligenciju koriste da nas zbune. Da stave znak pitanja na vašu istinu. Često do te mere da na kraju ni sami nismo sigurni šta jeste istina a šta nije.

Manipulatori su obično jako dobri psiholozi. Lako prepoznaju naše slabe tačke. Na primer, osećanje krivice. I onda tu slabu tačku napadaju sve dok sagovornik ne ućuti i ne odustane od bilo kojeg pokušaja da istera pravdu.

Sve u svemu, svi pokušaji da se sa manipulatorom priča iskreno, da se dođe do istine, osuđeni su na propast, jer je istina poslednje što manipulator želi.

Kako izaći na kraj sa manipulatorom u ovoj situaciji?

Nakon što ste ovo pročitali, pitate se, “Da, ali šta da radim u ovakvoj situaciji?”

Drugim rečima, KAKO DA IZAĐETE NA KRAJ SA MANIPULATOROM kada se ponaša na ovaj način?

Upišite u polje za poruku da želite PDF lekciju “kako sa manipulatorom br. 1” , i u najkraćem roku, dobićete je na svoj email.

    Ako želite ne samo da saznate kako da izađete na kraj sa ovim, već i sa mnoštvom drugih komunikacijskih izazova, prijavite se za naš TRENING KOMUNIKACIJSKIH VEŠTINA.

    Trening komunikacijskih vestina